Zomervakantie

 

We hebben er allemaal zin in: de zomer! Na een koude en natte winter willen we weer genieten van de warme zonnestralen. Wie wil er nu niet genieten van de heerlijke zon? Waar je ook bent, een goede voorbereiding is het halve werk. Waar je allemaal op moet letten voor de zomer, hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

 

  1. Zorg dat je huid went aan de zon: door een paar zonnebanksessies wordt je huid dikker. Is er eenmaal een huidverdikking opgebouwd, dan zal het zonlicht minder diep kunnen doordringen en ben je dus beter beschermd.
  2. Verantwoord zonnen: met een blanke huid in de volle zon zitten maakt de kans op verbranden heel groot. Door een paar zonnebanksessies pigmenteert je huid. Het pigment voorkomt gedeeltelijk dat de zonlicht te diep in de huid doordringt.
  3. Voldoende insmeren: een beschermende factor is natuurlijk een uitstekende manier om je te beschermen tegen verbranding.
  4. Scrub je huid de avond voordat je gaat zonnen. Je huid wordt mooi en egaal bruin.
  5. Drinken: in de zon liggen droogt niet alleen je huid, maar ook de rest van je lichaam uit. Drink daarom veel water.
  6. Geniet van de zon: de zon heeft een heerlijke ontspannende werking. Geniet er dus volop van en maak gebruik van elke zonnestraal. Je lichaam maakt meteen een portie vitamine D aan.

Geef een reactie