Zonadvies

Tijdens je eerste bezoek krijg je een vrijblijvend persoonlijk zonadvies.
Dit zonadvies is gebaseerd op jouw huidtype en geeft aan hoe lang en onder welke bank je op een veilige manier kunt zonnen voor het mooiste resultaat.

Een bruin kleurtje krijg je niet van één keer zonnen, de pigmentatie in je huid heeft tijd nodig om op gang te komen, verbranden hoort daar niet bij!
Reken dus altijd op meerdere korte zonnesessies voor optimaal resultaat.

  • Zon nooit meer dan 1 maal per dag.
  • Als uw huid na het zonnebaden rood en strak is, wacht dan met een volgende zonnebeurt tot dit over is en neem eventueel een kortere beurt.
  • Om een kleur op te bouwen is het noodzakelijk 3 a 4 keer per week te komen met 1 dag tussen, om uw kleur te behouden volstaan 1 a 2 beurten per week.
  • Smeer jezelf voor elke zonnebanksessie in met een lotion om je huid voor te bereiden en het pigmentatieproces te stimuleren.
  • Gebruik na het zonnen een aftersun. Deze verzorgt je huid en houdt je bruine kleur langer vast.
  • Ga je op vakantie? Bescherm je huid voor en tijdens de vakantie.

Wat zijn de voordelen van zonnen?

1. Aanmaak vitamine D
Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is onmisbaar in een gezonde levensstijl. Het is de enige vitamine die het lichaam natuurlijk aanmaakt. Hoe? Door de UV-B in het zonlicht. Maar dan moet de zon wel sterk genoeg zijn, en dat is hij in België vaak niet. Wij hebben speciale lampen die natuurlijk zonlicht nabootsten waardoor je lichaam vitamine D aanmaakt.

2. Gezond tintje
Je wordt bruin doordat de zon het pigment in je huid activeert. Dit zorgt voor een gezond tintje.

3. Natuurlijke bescherming
Doordat je zont, wordt je huid iets dikker. Wanneer je huid deze natuurlijke bescherming heeft, zullen zonnestralen minder diep in de huid kunnen doordringen en geeft daardoor een eerste natuurlijke bescherming.

4. Relaxed gevoel
Dit positieve effect ontstaat door de warmte en ontspanning die zon of zonnebank  geeft. Door de zonnestralen maakt je lichaam een stofje in de hersenen aan waardoor jij je prettiger gaat voelen: ß-endorphine.

5. Therapeutische effecten
Warmte en ontspanning zorgen voor een betere opname van vitamine D. Maar ook voor verschillende huidaandoeningen heeft zonlicht op de huid een positieve uitwerking. Onze zonneconsulenten informeren jou graag verder.

 

Geef een reactie