Zonadvies

  •  Zon nooit meer dan 1 maal per dag.
  • Als uw huid na het zonnebaden rood en strak is, wacht dan met een volgende zonnebeurt tot dit over is en neem eventueel een kortere beurt.
  • Om een kleur op te bouwen is het noodzakelijk 3 a 4 keer per week te komen met 1 dag tussen, om uw kleur te behouden volstaan 1 a 2 beurten per week.

Wat zijn de voordelen van zonnen?

1. Aanmaak vitamine D

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd en is onmisbaar in een gezonde levensstijl. Het is de enige vitamine die het lichaam natuurlijk aanmaakt. Hoe? Door de UV-B in het zonlicht. Maar dan moet de zon wel sterk genoeg zijn, en dat is hij in België vaak niet. Wij hebben speciale lampen die natuurlijk zonlicht nabootsten waardoor je lichaam vitamine D aanmaakt.

2. Gezond tintje

Je wordt bruin doordat de zon het pigment in je huid activeert. Dit zorgt voor een gezond tintje.

3. Natuurlijke bescherming

Doordat je zont, wordt je huid iets dikker. Wanneer je huid deze natuurlijke bescherming heeft, zullen zonnestralen minder diep in de huid kunnen doordringen en geeft daardoor een eerste natuurlijke bescherming.

4. Relaxed gevoel

Dit positieve effect ontstaat door de warmte en ontspanning die zon of zonnebank  geeft. Door de zonnestralen maakt je lichaam een stofje in de hersenen aan waardoor jij je prettiger gaat voelen: ß-endorphine.

5. Therapeutische effecten

Warmte en ontspanning zorgen voor een betere opname van vitamine D. Maar ook voor verschillende huidaandoeningen heeft zonlicht op de huid een positieve uitwerking. Onze zonneconsulenten informeren jou graag verder.

 

Geef een reactie